MAN a început producția de serie a camioanelor electrice MAN la fabrica din München. De acum înainte, atât camioanele electrice, cât și cele diesel vor fi produse într-un proces mixt de producție complet integrat, pe aceeași linie.
E-Powerpack este asamblat pe o linie separată de pre-asamblare, aproape de linia de asamblare. Printre altele, acesta constă din două unități de baterii, distribuitorul de înaltă tensiune și compresorul de aer condiționat. Sarcina Powerpack-ului este de a furniza energie (electricitate) pentru unitatea de acționare electrică, aerul condiționat, încălzirea, lichidul de răcire sau servodirecția și de a acționa orice unități auxiliare care pot fi prezente.
Întreaga echipă MAN este mândră să contribuie activ la transformarea de la motoarele diesel la cele electrice. Camioanele noastre electrice extrem de eficiente vor face din transportul de marfă fără emisii locale o realitate. Acesta este un pas extrem de important către atingerea obiectivului nostru de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050. Faptul că putem fabrica camioanele electrice pe aceeași linie de producție ca și camioanele noastre diesel de ultimă generație ne oferă, de asemenea, o flexibilitate enormă și crește eficiența producției.
Am investit aproape 400 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare pentru a putea oferi portofoliul nostru de produse pentru camioane convenționale și cu acționare electrică pe baterie. Gama se extinde de la 12 la 50 de tone și acoperă totul, de la vehicule de colectare a deșeurilor până la camioane de transport pe distanțe lungi. Ne-am făcut temele.
Ne propunem să livrăm primele 1.000 de camioane electrice până la sfârșitul anului. Politicienii trebuie acum să stabilească cursul corect în ceea ce privește extinderea infrastructurii și stabilirea prețurilor la CO2, astfel încât creșterea numărului de vehicule electrice să continue să capete avânt.
—Alexander Vlaskamp, CEO MAN
Capacitatea maximă de producție la fabrica principală a MAN este în prezent de aproximativ 100 de camioane pe zi, indiferent de tipul de transmisie. Fabricarea unui camion durează aproximativ opt ore.
Înainte de a începe producția de serie, MAN fabricase deja aproape 200 de camioane electrice de pre-serie și le livrase clienților. Aceste vehicule au parcurs deja aproximativ două milioane de kilometri în condiții reale de utilizare de către clienți pe drumurile europene – unele cu călătorii zilnice de până la 850 de kilometri și un consum foarte scăzut de 97 kWh la 100 de kilometri în medie. MAN a primit deja aproximativ 700 de comenzi pentru camioane electrice.
Camionul electric este deosebit de atractiv pentru utilizarea în logistica auto, printre altele, deoarece tractorul semiremorcă Ultra-Lowliner este unic pe piață, cu înălțimea a șeii de ax de doar 950 mm și un ampatament de 3,75 metri. Aceasta înseamnă că este posibil și transportul complet electric, cu o înălțime internă de încărcare de trei metri. Ultra Lowliner electric este deja utilizat în Wolfsburg și Bavaria pentru aprovizionarea cu automobile pe diverse profile de rută.
Un alt avantaj al eTruck-ului îl reprezintă cele trei până la șase baterii modulare NMC, care provin de la uzina MAN din Nürnberg și oferă o capacitate totală brută de până la 534 kWh. Aceasta înseamnă că se pot parcurge până la 500 de kilometri fără reîncărcare. Pentru autonomii și mai mari, există chiar și o a șaptea baterie opțională, care face posibilă parcurgerea a până la 740 de kilometri cu bateria fără reîncărcare.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.