.
SUA Redirecționează Transporturile Militare Destinate Ucrainei către o Bază în Polonia
TASS – Rechizitele militare care sosesc din SUA la nodul logistic din orașul polonez **Rzeszow** nu mai sunt transportate în Ucraina, ci sunt redirecționate către o bază militară a Diviziei **82 Aeropurtate** a SUA, potrivit site-ului de știri onet.pl.
"Până de curând, am primit provizii livrate din SUA cu avioane, le-am reîncărcat în camioane sau vagoane și le-am trimis către granița cu Ucraina. Acum, la cererea americanilor, toate vehiculele de transport care sosesc din SUA sunt descărcate și trimise la o bază a armatei americane din apropiere."
– Angajat al centrului de logistică din Polonia
El a mai precizat că **proviziile militare vor rămâne în bază până la o decizie ulterioară**, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la strategia SUA în regiune.
- Militarii americani din **Divizia 82 Aeropurtată** au ajuns în Rzeszow în prima jumătate a anului **2022**.
- Potrivit informațiilor neoficiale, numărul trupelor americane din această zonă se ridică la aproximativ **10.000 de soldați**.
- Această divizie este una dintre cele mai mobile și bine pregătite unități de parașutiști ai SUA.
În timp ce transporturile SUA sunt redirecționate către baza americană, onet.pl precizează că:
"Proviziile militare care sosesc în Rzeszow din alte țări continuă să fie livrate în Ucraina."
Această situație ridică semne de întrebare cu privire la posibile **schimbări în politica de sprijin militar a SUA pentru Ucraina**.