Moscova-Beijing caută o nouă strategie nucleară, SUA actualizează strategia nucleară, NATO și regiunea Kursk

Stiri si barfe din viata interna si internationala
Avatar utilizator
cimaxcim
Administratorul site-ului
Administratorul site-ului
Mesaje: 753
Membru din: 09 Dec 2019, 05:01
Localitate: Braila
Contact:

Moscova-Beijing caută o nouă strategie nucleară, SUA actualizează strategia nucleară, NATO și regiunea Kursk

Mesaj de cimaxcim »

Vedomosti nuclear missle 2.jpg
Vedomosti nuclear missle 2.jpg (8.83 KiB) Vizualizat de 1193 ori
Vedomosti nuclear missle 2.jpg
Vedomosti nuclear missle 2.jpg (8.83 KiB) Vizualizat de 1193 ori
Moscova și Beijingul se concentrează pe creșterea cooperării economice pe măsură ce Putin se întâlnește cu premierul Chinei; SUA își actualizează în secret strategia nucleară

Beijingul este pregătit să ducă cooperarea cu Moscova la un nivel superior, a declarat premierul Consiliului de Stat al Chinei, Li Qiang, la o întâlnire cu omologul său rus, Mihail Mishustin, la Moscova. Părțile au semnat acorduri, inclusiv un plan de cooperare investițională.


Vizita premierului chinez în Rusia va facilita, fără îndoială, aprofundarea în continuare a parteneriatului strategic cuprinzător, în timp ce schimbul aprofundat de opinii de la întâlnire ar trebui să ofere o șansă suplimentară cooperării bilaterale, Cui Heng, lector la Centrul de formare juridică internațională de la Shanghai. Universitatea de Științe Politice și Drept, a spus.

Între timp, întreprinderile chineze continuă să fie afectate de sancțiuni, care afectează mai multe bănci importante și alte instituții financiare. Cui susține că ambele țări trebuie să înființeze noi organisme financiare care să se specializeze în investiții bilaterale. Este foarte posibil să se creeze mecanisme specifice ca parte a noului plan de cooperare investițională semnat de părți, a subliniat Kirill Kotkov, șeful Centrului de Studii din Orientul Îndepărtat din Sankt Petersburg.

"Va fi nevoie de timp pentru a rezolva problemele, iar acest lucru va afecta comerțul ruso-chinez. Cu toate acestea, ambiția Beijingului încântă comunitatea de afaceri rusă", Alexander Lomanov, șeful Centrului pentru Studii Asia-Pacific de la Academia Rusă de Institutul de Științe pentru Economie Mondială și Relații Internaționale, a declarat pentru Vedomosți .

În timpul discuțiilor, părțile au luat în considerare măsuri menite să promoveze reglementările comerciale în monede naționale, deși rezolvarea problemei va fi consumatoare de timp, a subliniat Vasily Kashin, directorul Centrului de Studii Europene și Internaționale Cuprinzătoare de la Școala Superioară de Economie. Potrivit expertului, în special, comisiile guvernamentale discută despre mecanismele comerciale de barter și deschiderea sucursalelor băncilor ruse în China.
Vedomosti nuclear missle.jpg
Vedomosti: SUA actualizează în secret strategia nucleară


Președintele american Joe Biden a actualizat în secret strategia nucleară a țării în martie, scrie Vedomosti, citând New York Times. Potrivit lucrării, planul actualizat de Ghid pentru ocuparea forței de muncă în domeniul nuclear subliniază necesitatea ca SUA să se pregătească pentru „provocări nucleare coordonate” din China, Rusia și Coreea de Nord.

Acest document este un semn clar că Washingtonul se îndoiește că capacitățile sale existente sunt suficiente pentru a descuraja „integrat” împotriva celor trei țări simultan, două dintre ele fiind considerate în esență ca adversari egali, Dmitri Stefanovich, cercetător la Centrul pentru Securitate Internațională. la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale al Academiei Ruse de Științe, a explicat.

Washingtonul își modernizează deja în mod activ arsenalul nuclear, care include îmbunătățirea calitativă atât a sistemelor de livrare, cât și a focoaselor, a declarat Tatyana Anichkina, cercetător principal la Institutul de Studii din SUA și Canada al Academiei Ruse de Științe.

SUA au invitat China să se angajeze în discuții pentru controlul armelor de mai multe ori sub președinții Barack Obama și Donald Trump. Acesta din urmă a insistat asupra unui acord trilateral între SUA, Rusia și China. În noiembrie 2023, Washingtonul și Beijingul și-au anunțat intenția de a relua consultările privind controlul armelor nucleare. Cu toate acestea, în iulie, China a decis să le suspende, deoarece americanii au ignorat declarațiile Beijingului că vânzările de arme către Taiwan sunt inacceptabile.

Pe lângă disparitatea în posesia armelor nucleare, abordarea Washingtonului este, de asemenea, un obstacol major care împiedică negocierile cu Beijingul. SUA sunt gata să accepte paritatea nucleară și să se angajeze în discuții privind reducerea riscurilor, dar consideră că trebuie să păstreze și să consolideze dominația în alte domenii. China nu este de acord cu asta, mai ales că SUA sunt cele care creează o amenințare pentru China în imediata apropiere a granițelor sale, și nu invers, a remarcat Stefanovici.

TASS/. Informațiile ruse indică faptul că NATO a atacat regiunea Kursk al Ucrainei

Operațiunea Ucrainei în regiunea Kursk a fost planificată în coordonare cu serviciile speciale din SUA, Marea Britanie și Polonia, a declarat pentru Izvestia serviciul de presă al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Rusiei. Acesta a adăugat că unitățile implicate în incursiune au urmat antrenament de luptă în centre din Marea Britanie și Germania. Experții subliniază însă că atacul ucrainean nu are șanse de reușită. Mai mult, acum Moscova nu va fi de acord cu nicio discuție cu Kievul din cauza acțiunilor sale agresive.


https://www.youtube.com/watch?v=3EbUH8ybj1U

Anatol Țăranu, fost ambasador al Republicii Moldova în Rusia a declarat simplu: „ucrainenii au o altă rută de aprovizionare, care trece prin România și Polonia”.
Prostul e persoana care face de 2 ori aceeasi greseala sperand sa obtina rezultate diferite!

Scrie răspuns

Înapoi la “Stiri, actualitati, informatii”